Menu
Gildia Pióra na Patronite

pustka

pisząc słowa
z nicości powracam
za horyzont
uniesień i miłości
błogosławiąc słońce
za ciepły promień
i księżyc
za blask w mroku nocy

bo cóż mi zostało
słów ledwie parę
i mglisty obraz
zielonych oczu
płomiennych włosów
fale na mym ramieniu
i cichy oddech
sennych marzeń

nie pytaj o imię
bo ono jak sztylet
z serca ostatnie
chce krople upuścić
tyle jest słów innych
którymi zapełnić muszę
tą pustkę wyrytą w duszy

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!