Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odpadam

Piotr jest wyjątkowo mi bliski
Oceniam starannie jego opinie
Dobrze lub źle
Bo chyba zawsze mnie dotyczą

Cokolwiek by nie mówił
W jakimś stopniu
Czuję się częścią równania
Igrekiem lub iksem w badaniu

Twierdzi na przykład
Że człowiek który się przebiera
Jest zależny a im częściej to czyni
To tym bardziej aż do utraty suwerenności

Człowiek który przebiera się trzy razy
Staje się niewolnikiem
Adekwatnie ten kto ubiera się tylko raz
Jest prawie całkowicie wolny

I rzeczywiście on ubiera się tylko raz
Ja pracując co najmniej trzy
Patrząc na niego wiem że ma rację
I popadam na oślep w depresję

Zapewne gdzieś podświadomie
Zazdroszczę mu pozycji
Mam jednak ripostę którą on szanuje
Że jestem zanurzony w życiu

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • 22 December 2018, 11:21

    Też tak uważam.
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    20 December 2018, 08:03

    Bardzo ciekawy tekst, inspirujący do przemyśleń.