Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krople

Pierwsze tęskne krople spadły z deszczem
i zmokłam
wilgotne policzki zarumieniły się
zaczerwieniły usta
w malinowy kolor pragnienia
kiedy
przez otwarte okno
wpadło trochę marzeń
przyniesionych z wiatrem
jesiennego dębu

krople tańczyły na kasztanach
chcąc być piękne
niezapomniane
z zapachem i czułością tuląc się do słońca

2195 wyświetleń
40 tekstów
0 obserwujących
  • Cris

    17 October 2016, 13:00

    tak bardzo ładny
    fisz
    :)

  • Polna

    16 October 2016, 15:22

    Bardzo ładne.