Menu
Gildia Pióra na Patronite

przygoda

Pewnego piątkowego popołudnia
Patrycja przebiegając
przez podwórko Piotra
potrąciła porcelanowego pieska

Piotr patrząc
psioczył, przeklinał
Patrycja palcem
puk, puk pokazała

przyjechała policja
pałkami pogroziła
Piotra, Patrycję pogodziła

potem przytuleni poszli
pooglądać pielesze Piotra
paroma piwami
przyjaźń przypieczętowali

pożegnanie przeciągnęli
pod pierzynką pobaraszkowali
przyszła piękna
pyzata Paulinka

______________________

cd. na życzenie Kamila :)))))

pięknego poranka
piątego października
piętnastoletnia Paulinka
pierwsze Patrycji
później Piotrowi
pocałunkiem podziękowała

przez przygodę Państwa Pawlaków
patrzałkami piękno przyrody podziwia

potem Paulina poznała Pawła
po paru potańcówkach przy piwie
pożegnaniach pocałunkami...przytyła

przygoda powtórzona
Pawła Pawłowskiego poślubiła
powiła pięcioraczki
Pamelę, Paulę, Przybysławę, Przemysława, Patryka

***

Państwo Pawlakowie pomarli
pozostawiając pustkę
pięcioraczki powiły prawnuki
podtrzymali pamięć
przedłużając pokolenie

* tautogram czyli wszystkie słowa na literkę "p"

33 764 wyświetlenia
239 tekstów
82 obserwujących
  • Voyage

    22 June 2012, 23:17

    Pobroiły, pouciekały, podomki pozdejmowały, panów pocałowały, pośpią prawidłowo..;))

  • annak

    22 June 2012, 22:55

    Pięknie podziękuję :))) Pani półsennej pięknego pośniewania również pożyczę :))) pa pa :)))**

  • anna kowalczyk

    22 June 2012, 22:47

    :):):)

  • eskimoska86

    22 June 2012, 22:46

    Państwu, pożyczę porządnego pospania pa pa pięknego pośniewania haha :D

  • annak

    22 June 2012, 22:43

    do miłego Grażynko :)))**

  • 22 June 2012, 22:42

    Aniu, mówisz i masz... ;)))
    Do miłego... :)))

  • annak

    22 June 2012, 22:39

    No to Grażynka z Arturem też na chrzestnych są zaproszeni ;))) partnerów swoich proszę ze sobą zabrać :)))))
    jasne, ze potrafisz :))) dziękuję i też pozdrawiam :)))))

  • anna kowalczyk

    22 June 2012, 22:38

    ...jasne, że zabiorę, Ania się zgodziła...;):):)

    Faustynko, Grażko...dobrze wam idzie...;):):)

  • 22 June 2012, 22:35

    Przygoda... potrafi popsuć poczucie piękna... pozostawiając pustkę.
    Potem próbujesz pominąć pamięć... płacząc - przemoczysz poduszkę.

    uff.......prawie potrafię ;)))
    Pozdrawiam :)))

  • Voyage

    22 June 2012, 22:34

    Ooooo...to Andzia pewnikiem swojego rycerza zabierze..;))

    A ja komu becik mam szyć ?

    ;)))