Menu
Gildia Pióra na Patronite

wczoraj

pajęczą nicią
czas osnuty
ze skrawków chwil
życie składam
w zakamarkach pamięci
szukam twarzy
i słów niegdyś najważniejszych
zaklętych w kamieniach
milczących aniołów
na maleńkim cmentarzu
wśród drzew schowanych

blady świt
kilka płatków śniegu
i cisza
wczorajszego dnia

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Pechowa_

    26 January 2013, 19:33

    Przepiękny wiersz.... naprawdę czytam jeszcze raz! :)

  • giulietka

    26 January 2013, 12:57

    do słów takich się wraca nocami
    po śladach białych od śniegu
    co w niebie zamarza
    z tęsknoty

  • 26 January 2013, 12:34

    Prześliczny wiersz. Jest tak cudowny, że przeczytam go jeszcze kilka razy:)

    Zabieram:)

    Pozdrawiam miluśko:)

  • Leeni

    26 January 2013, 12:22

    Cudny, pozwolę go sobie zabrać:)

  • zakochaneniebo

    26 January 2013, 12:09

    Piękny, tonę w tych słowach.
    Wciskam w umyśle 'replay'.
    Zabieram, pozdrawiam. :)

  • I.Anna

    26 January 2013, 11:54

    ładnie