Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wałek

O wałeczku! Czy nie mógłbyś raz jeden
zamiast ciast na babeczek siedem
rozwałkować mnie samą?

Rozwałkować na płasko
Tak samo jak to cienkie ciasto
Abym mogła się zgiąć i złożyć
I żeby ktoś wreszcie mógł we mnie farsz włożyć

Nadzienie wypełniłoby mnie całą
Byłabym nasycona i stałoby się to rzeczą stałą
Z nowym wnętrzem by mi się lepiej żyło
Wtedy mogłabyć być dla kogoś jedyną

Nie zostawiaj mnie tak pustej
I lepiej już przygnieć mnie swoim ciężarem
Zgnieć mnie i oderwij od podłoża depresyjnego

8126 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
  • Archangel_Marco

    6 April 2012, 19:18

    Czasem, zamiast wymyślnych metafor na stres jest najlepsze po prostu włączenie jakiejś gry... Zabicie paru demonów czy orków jest lepsze niż pięć dobrych wierszy, przynajmniej wtedy, gdy boli nas zbyt mocno, byśmy mogli pisać...
    A sam wiersz... pełen pomysłowych metafor.