Menu
Gildia Pióra na Patronite

piszcie prosto

o tym co was naprawdę dotknęło

ja was spłodzono
nie wyskrobano
wyciśnięto
z matczynego łona na siłę

jak nie chcieliście tu być
i wychowano
w tym wiecznym uczuciu lęku i chęci powrotu
do ojcowskich jąder by nie zabrzmieć pospolicie

że kochacie śmierć bo jest celem życia
że was nie nauczono

wiary
radości

że wam nie pokazano jak
przymykać zmęczone powieki

wypatrując miłości
szukając ruchu

42 463 wyświetlenia
808 tekstów
64 obserwujących
  • fyrfle

    22 June 2016, 15:38

    Dobry!

  • onejka

    22 June 2016, 09:31

    jest wiersz

  • 22 June 2016, 00:28

    Dobre, choć wcale nie proste.
    Pozdrawiam. :)

  • szpulka

    21 June 2016, 22:39

    piszcie o sobie
    (w trzy słowa zbierając)

  • danioł

    21 June 2016, 21:52

    czasem się zdarzy
    są ich tysiące

  • Emilia Szumiło

    21 June 2016, 21:50

    ładnie napisałeś. jest wiersz i to jeszcze jaki :)