Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sędziowie

Oto sędziowie
Dz.wki i gnoje
A reszta cicho
Temida kuśtyka

Razem po cichu
Rżnąć ciągnąć i łapać
A ci uczciwi są cicho
Temida kuśtyka

Przecisną się kanty
Przez ucho igielne
A w oczy pogarda
Bezprawia kasta mocarna

Im kamienice
Nam Polska
..dostwem czerwonym
Parszywa

,,Wszyscy won -Bez wyjątku !" W.Cejrowski

76 520 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • marka

    9 November 2017, 19:20

    Temat na czasie...

  • Irracja

    9 November 2017, 17:22

    ... jak wszystkich to wszystkich... tych z rządu też, wszak te same szkoły kończyli i w tym samym systemie pracowali...

    ;-)

  • szpiek

    9 November 2017, 16:37

    Tę piosenkę można dedykować każdej nacji na wschód od Odry po Kamczatkę

  • RozaR

    9 November 2017, 16:05

  • RozaR

    9 November 2017, 15:22

    Taka kulawa gadka . Trochę prawdy trochę manipulacji.
    Mają współpracę zkomuną tak samo jak Ukraińcy z faszystami.

  • szpiek

    9 November 2017, 12:39

    Może niech się wypowie oskarżony
    https://youtu.be/eNWhRQCU9Jg
    o ile kogoś interesuje prawda, a nie tylko Prawda

    Video eNWhRQCU9Jg
  • RozaR

    9 November 2017, 07:49

    Jaka nienawiść ?
    To realna ocena stanu faktycznego.
    A inspiracją są ostatnie afery z sądami w Warszawie , Szczecinie ,Krakowie - wszędzie !
    A co do sprawy że sądy obstawiane były po wojnie Żydami to chyba fakt . A to że ich dzieci były bezpardonowo promowane to też fakt . Więc mamy to co mamy. Brak jednosci z tym krajem owocuje okradaniem bez zachamowań .

  • onejka

    8 November 2017, 21:16

    Rozar już chyba tylko tutaj nikt nie blokuje Twojej "nienawiści"