Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do Przyjaźni

O Przyjaźni moja,wielbię Cię ciągle
kto ciebie znajdzie szczęście posiądzie.

Tyś jest uśmiechem,paliwem serca
nikt chyba nie wie,jakaś jest wielka.

Ty dajesz wszystko,zabierasz mało
kochasz i wielbisz człowieka śmiało!

Stajesz za mną w potrzebie,pocieszyć umiesz,
pragnienia serca mego rozumiesz.

Z tobą jest radość i łzy na policzkach,
dla Ciebie wada każda tak śliczna...

I wzywam Cię,pragnę...zanurzyć się w Twej toni.
Byle by Bóg na to przyzwolił!

Przyjaźni ratuj! Ilę Cię szukać?
W serca się wkrada mroczna kostucha...

11 236 wyświetleń
143 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!