Menu
Gildia Pióra na Patronite

O nas

O nas

Tak zimno mi,
już nie wiem jak,
bez twojego ciepła przetrwać mam,
każdy dzień zbyt długi jest,
chce do Ciebie biec,
lecz troche boje się,
codzienne myślami błądze gdzieś,
odpływam w marzeniach szukam Cię,
właśnie Ty sprawiłaś,że nic nie ważne jest kiedy ponad świat,
unosze się,
kiedy jesteś obok,
wprost do nieba,
wznosze się,
lekki jak ten obłok ponad ziemią.

Mam tylko jedno skrzydło,
to prawie tak jak anioł,
a Ty masz skrzydło drugie,
rośnie u Twoich ramion,
gdy staniesz przy mnie blisko,
i mocno mnie przytulisz,
bez trudu popłyniemy,
prosto w wysokie chmury,
zatrzymamy się w locie,
Nad szczytem i urwiskiem.
i będziemy nad Ziemią,
nieziemskim zjawiskiem,
to będzie nasza pierwsza,
randka bez końca,
przytul mnie tylko mocno,
lecmy do słońca,
szczęśliwe chwile to motyle,
miłość wieczna tęsknota.

Bez Ciebie umiera cząstka mnie,
i z każdą chwilą spadam,
i spadam w dól,
nie mów nic,
co mogłoby nasz cały świat na zawsze zmienic,
w suchą pustynie.
Zatrzymaj mnie,
nie pozwól mi odejść,
zapomnę Cię,
już nie będzie nic,
do Ciebie we mgle znajdę drogę,
jutro już nikt,
a dziś jeszcze my.

1379 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!