Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chyba renciści

Ona goździki wącha
i poprawia biało-czerwoną wstążkę
a on w śmietniku puszek szuka
walcząc z krzywym zgryzem rzeczywistości

Na alkoholików nie wyglądają
bo ten garnitur
i twarze nie znoszone
a do tego pachnie w nich miłość
do matki ojczyzny
za los zgotowany przez niskie zarobki

Widzę jak wynoszą złom
oboje chyba szczęśliwi
w jego dwukółce dźwięczą puszki
a w jej rękach bukiet
patriotyczny

Płaczą goździki

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • miramija

    23 April 2013, 11:27

    Jak zawsze bardzo obrazowo i poruszająco oddałeś naszą rzeczywistość... pozdrawiam...

  • czarna mamba

    23 April 2013, 11:24

    hhhm smutna rezczywistosc i do tego mijeszcze spiewa Malenczuk:)pozdrawiam cieplo

  • awatar

    23 April 2013, 10:23

    dobra satyra z delikatną muzyką w tle jak powiew siwych rzadkich włosów,
    ładne te goździki, obowiązkowe w dni patriotyczno histerycznych zrywów,
    obowiązkowo biało czerwone

  • Seneka 18

    23 April 2013, 10:10

    Przepiękny tekst...
    Niestety taką mamy rzeczywistość... chyba tylko tacy ludzie wiedzą co to miłość...
    Pozdrawiam.