Menu
Gildia Pióra na Patronite

kilka okruchów

okruchy chleba
na stole
jak słowa nieistotne
porwane przez wiatr

chwila zadumy
zanurzona w mroku pokoju
ciche kota miauczenie
rumu zapach

twarze sprzed lat
obietnice niespełnione
podróż w czasie
pod powiekami

rzeka zapomnienia
deszczu krople

kot zasnął na kolanach

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Gaia

    1 September 2012, 18:04

    Okruchy.. one takie bezbronne a siłą przynaglają prosząc o jeszcze. Lub wciąż.
    A wspomnienie osiada kotem na kolanach i choć grzeje nie ogrzewa.
    I znów zatrzymały mnie Twoje słowa. Na dłużej.

  • agniecha1383

    1 September 2012, 16:58

    śliczny wiersz popycha ku zadumie...pozdrawiam

  • słoneczniki

    1 September 2012, 14:53

    kilka okruchów a jakie obrazy...