Menu
Gildia Pióra na Patronite

We mnie ukryty twój blask

odwróciłam się na pięcie
świat zrobił to samo
jeszcze stanął na głowie
i stał tak przez chwilę

szczerzyłam się do ciebie
oczy zmrużyłeś w uśmiechy
świeciły się łudząco szczerze
oczadziała byłam tobą

inkubator serca pękł
roztrzaskał na kawałki
lepiej zrobiłam, że zapaliłam
papierosa by zająć usta

a świat też zmądrzał
nalał piwa z sokiem
i schował się w malinowej
słodko-gorzkiej piance

i nieważne, że...
straciliśmy szansę
nie była dla nas
nieistotne dla kogo

zdrzemnę się w swoim
łóżku bez emocji
z miśkiem pod pachą
i głową w chmurach

_________________________
pisane sentymentem

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • Myffa90

    2 January 2011, 22:17

    Dziękuję, jestem mile zaskoczona. Zawsze wszystko wydaje mi się takie przeciętne, nijakie. A skoro nie zmarnowałam waszych chwil na przeczytanie "sentymentalnego twora" to kąciki ust nieznacznie podniosły się w górę.
    Mimo wszystko czekam na słowa krytyki ;)

    Pozdrawiam gorąco!
    Em

  • Nika789

    2 January 2011, 16:54

    fajny. bardzo ! :)

  • 2 January 2011, 16:48

    Wiersz pisany z głową w chmurach, a z chmur zaczerpnięte wszystko co potrzeba:D
    Plusik się należy;))
    Pozdrawiam i czekam na kolejne;D

  • giulietka

    2 January 2011, 16:40

    Świetne!:)

  • marka

    2 January 2011, 15:11

    Super, a ostatnia zwrotka rozkłada człowieka.
    +
    Pozdrawiam.

  • awatar

    2 January 2011, 14:34

    to jest dobre, takie uchwycenie chwili, bez afektacji, ładne, pozdrawiam