Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ludzkie życie jak liść

( od tak w zamyśleniu bez celu)

Z małej kuleczki
W co raz większy
Pączek przemienia

Wtenczas wychodzi
Delikatny mały
Blady i pomarszczony

I powoli do słońca
Się rozwija
Rośnie nabiera koloru

Wyrasta z niego kwiat
Aż za pomocą
Wiatru lub owadów
Wydaje owoc

Aż tu nagle przychodzi
Jesień życia jego
Zmienia kolory
I przed zimą

Opada na ziemię
A ziemia w proch
Go przemienia

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    4 May 2013, 19:45

    Racja Agnieszko.Miłego wieczoru.

  • maria_anna

    4 May 2013, 19:44

    Każdy z nas jest takim "pączkiem" :)
    Życie.

  • M44G

    28 April 2013, 12:13

    Miło mi. Pozdrawiam Cię Krystyno.

  • krysta

    28 April 2013, 00:08

    Piękny :)

  • M44G

    27 April 2013, 21:40

    Racja Agnieszko. Dobrej nocy życzę.

  • AMA

    27 April 2013, 21:38

    jak śpiewała A. German: człowieczy los...

  • M44G

    27 April 2013, 21:33

    Wszystkiego Naj.. Aleksandro.

  • M44G

    27 April 2013, 21:29

    Ja Ciebie też. Miłych snów.

  • Pechowa_

    27 April 2013, 21:24

    Piękny wiersz :) Pozdrawiam serdecznie.

  • M44G

    27 April 2013, 20:40

    Jak i ja Ciebie pozdrawiam Agnieszko. Miłego wieczoru.