Menu
Gildia Pióra na Patronite

@

odkąd przyprawiono nam zgubione ogony
jesteśmy
gdziekolwiek
w utraconym niebie
pełnym blaszanych cykad

jerzyki
co aby śnić
spijać sekundy prosto z chmur
porzuciły ziemski świat
na zawsze
dla motyli i ludzi

30 360 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    31 January 2017, 11:27

    Dziękuję, Cris - pozdrawiam :)

  • Cris

    29 January 2017, 11:30

    Blaszane cykady to dopiero dźwięk- kosmiczny.
    Pozdrawiam na niedzielę :)

  • silvershadow

    29 January 2017, 11:15

    Tutaj jeżyki występują w domyśle - na pierwszym planie są jerzyki.

  • RozaR

    29 January 2017, 11:13

    Też - mam sentyment do jeżyków .

  • silvershadow

    29 January 2017, 11:11

    Myślałem, że tytuł okaże się pomocny.
    Taki trochę gorzko-słodki tekst.

  • RozaR

    29 January 2017, 11:10

    Teraz to ma sens - a do tego smutny

  • silvershadow

    29 January 2017, 11:05

    O cyberprzestrzeń.

  • RozaR

    28 January 2017, 23:01

    O co chodzi ?