Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wzrok dalszy

Oczy straconych
oczy zawiedzionych
można by stworzyć potężną armię
bądźmy ich sędziami

Czujemy się nieśmiertelni
niezłamani, przekonani
pomimo wiru obrazów
irracjonalnych, nieprzewidywalnych

Ktoś nam szepcze
bogami jesteście
bierzcie co wasze
i bierzemy co cudze

Zakrywamy twarz dłońmi
oglądamy świat
przez szpary palców
pozostaje widok za oknem

I gdy tak patrzymy
przez różne szkła przejściowe
jeden jest widok
ten za oknem...

ten za dalekimi drzewami

8806 wyświetleń
137 tekstów
8 obserwujących
  • Cooperwoolf

    5 October 2012, 18:58

    Tak Gaiu, masz intuicję. Tylko dalej możemy patrzeć, własna gęba i jej atrybuty są zniechęcające :)

  • Gaia

    5 October 2012, 18:53

    zniekształcony własnym spojrzeniem
    w krzywym zwierciadle swojego ja
    tylko gdzieś dalej patrzeć może
    bo nie prosto w oczy sobie
    człowiek