Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szarodzienność solona

Oby nie postawili dla nas
krematorium
módl się

Ty sprzątasz
ja sprzątam
razem na samym dnie socjalnym
ale wystarczy
że zaniemożemy
to zamkną nas
w komorze z gazem

Módl się
żebyśmy byli
jak najdłużej sprawni
ty będziesz prać i prasować
ich brudy
a ja wokół domu pozamiatam
i za rogiem splunę...

128 116 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    5 October 2018, 10:45

    czasem rzeczywistość jest bardziej niż szara...

  • fyrfle

    5 September 2018, 13:55

    Trudny wiersz, jakby po lekturze"Opowieści podręcznej" lub innego totalitaryzmu.