Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żałoba

Noc splata wieniec z gwiazd
czesząc głuche gałęzie drzew
Gasną światła naszych miast
Mrok zamraża w żyłach krew

Nagle błyskają jasne płomienie
setek milionów czarnych świec
Pozostaje tylko wspomnienie
Schowane w sztuczności serc

Ja stoję nad śmierci tamą
Zgaszam płomień suchą łzą
Pozostawiasz mnie tu samą
Z ostatnią już miłością mą.

1213 wyświetleń
19 tekstów
0 obserwujących
  • Papużka

    13 February 2013, 14:08

    suche łzy hym - znam...
    ładnie