Menu
Gildia Pióra na Patronite

cry

nocą na rzece wśród śnieżnych brzegów
jak zgubionym na mrozie szalu
ścieżce z kilku garści popiołu

chmury z wywróconego nieba
skrzepnięte w ostre kształty szklanych kier
przepływają pod krzywą gałęzią czasu

- zogniskowane na oku
w symbol
gwiazdy widzianej przez łzę

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    28 January 2017, 19:17

    Dzięki. Cieszę się, że nie jest najgorzej ;)
    Miłego wieczoru.

  • Cris

    25 January 2017, 23:41

    ładnie namalowany słowem. :)

  • 23 January 2017, 13:09

    kurcze , jakie porównania , znowu jestem pod wrażeniem ,'' skrzypią w ostre kształty szklanych gier '' chociażby
    pozdrawiam