Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tam gdzie ..

nocą jestem ciemny
w bezkresach i bez światła
nie mam ułamków
z pańskiego gościńca
na uniwersalnych szlakach
wędrują gwiadozbiory
niebo czyste ślady wirują
wokół centrum kosmosu
myślami przenikam
granice widzialności
zatrzymuję się i trwam
gdzie w nigdzie
może uda się zaświecić
zajarzyć końcami neuronów
do wtóru z ogonkami
migających świetlików
nocą jestem mizerną częścią
pragnę światłości

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • misiek45

    22 December 2012, 18:54

    Konstelacyjnie tajemniczy wiersz gdyż przestrzeń pomiędzy galaktykami nie jest tylko pustą ciemnością a niezbadaną materią-pozdrawiam miło Al:)***