Menu
Gildia Pióra na Patronite

przytyki

"...a ja mam dłonie smutne jak opuszczone gniazda.Rafał Wojaczek

nieraz zawieszam samotność
wysoko, ponad dachami domów
by nabrać dystansu
do otoczenia

udając, że kłębiące chmury
to zaspy śnieżne

a gdy zapraszam samotność znowu do siebie
śmieje się, z żeberka kaloryfera
że z niego ona wykuta

raz w roku rozgrzewa

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!