Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już czas

Nie poznaje swoich rąk
Dziś pomarszczone suche
Z odciskami od tyluż prac

Powyginane od wiejącego wiatru
Pokręcone od zimnej wody
Ktora co rano przemywała twarz

Z trudem utrzymują pióro
Z jeszcze większym trudem piszą
A jeszcze wczoraj były tak pewne

Nie ubrudzone odciskami życia
Beztrosko ciągneły za dziewczęce spódniczki
Dotykały aksamitu ich nagich ciał.

1968 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
  • krysta

    2 June 2015, 15:32

    tak, ciekawy wiersz.
    pozdrawiam

  • 2 June 2015, 14:45

    Interesujący wiersz.