Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Tajemniczy~

Nie potrafię pisać o szczęściu i radości,
już dawno ich nie doznałem.
W oddali słyszę łamanie kości,
oto co od losu otrzymałem.

Lecz trzeba iść nadal do przodu,
nigdy nie oglądając się wstecz.
Zło uczynione za młodu,
pewnego dnia odejdzie precz.

Smutną historię wtedy opiszę,
mającą szczęśliwe zakończenie,
owacji jeszcze dziś nie usłyszę,
gdyż wciąż czekam na natchnienie.

Opiszę życie dwojga ludzi-
ich serca złączone na wieki.
Choć serce dalej się łudzi,
zmęczenie zamyka powieki.

3793 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!