Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamknięty Domek

Niemożliwym jest, by życie spożytkować niepoprawnie.
Niepoprawnym jest mówić o spożywaniu głodnemu.
Niegodnym jest podziwianie rąk spracowanych,
Gdy nie zrobiło się nic samemu.

Nieprawidłowym jest uczucia odczytywać obiektywnie.
Niepoprawnym jest, aby oceniać kogoś subiektywnie.
Niemiłym jest nieznanie czyjeś osobowości,
A mimo to ocenianie jego wartości.

Niemożliwym jest, by egzystować idealnie.
Nieużytecznym jest nie pomagać nikomu.
Niewybaczalnym jest bycie egoistą otwarcie,
Gdy się mieszka w zamkniętym domu.

Nieuniknionym jest oddychanie zwyczajne.
Niepoprawnym, by zakłócać spokój czyjś.
Niemożliwym jest, by nie przeszkadzać nikomu,
A mimo wszystko dalej żyć.

14 685 wyświetleń
119 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    2 June 2014, 17:55

    Fajne i pobudzające do refleksji. Gratuluję!