Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

tak

nie możesz mnie już
bardziej
jak wtedy, gdy
pierwszą myślą
rosłam w Tobie
a teraz ostanim zdaniem
wchłaniasz całą
stworzoną z powierzchni uczuć

usprawiedliwiasz we mnie nowe życie
ostatecznej doskonałości
tuląc w blasku łagodnego Boga

wolą Twoich dłoni

jestem...

78 388 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • Hares

    15 June 2022, 14:57

    Też myślę, że bardziej już nie może :)

    Wyjątkowe są Twoje wiersze.
    Nie proste, trudne, ale wyjątkowe.

    Pozdrawiam Cię Autorko :)

    od Ciska, Bromba, ryksza
  • Efemeryda60

    13 September 2012, 02:25

    "To, czym mam być, można zobaczyć tylko poprzez miłość
    bo tylko miłość potrafi znaleźć drogę
    mimo codziennych ograniczeń,
    ufnie chwytając pewność jutra "

    Piękny wiersz, jestem na duże tak ;)

    od Kasandra48, Hares, Ciska
  • Julka 10

    11 September 2012, 22:43

    czytając myśl...uśmiechałam się, a teraz normalnie aż mi...tchu zabrakło....

    suuuupeeeerrrrrrrrrrrrr, poprostu suuuupeeeerrrrrrrrrrr ! ;))))

    od Hares, Ciska, IceCherry
  • annak

    11 September 2012, 15:16

    piękny :) bardzo na tak Aniu :)))
    pozdrawiam :)))))

    od Hares, Ciska, Meron
  • 11 September 2012, 13:38

    Bardzo mi się podoba, a końcówka...
    prawie do mnie. ;)
    Pozdrawiam. :)

    od Hares, Ciska, IceCherry
  • słoneczniki

    11 September 2012, 10:43

    Dotykają duszy te słowa...

    od Kasandra48, Hares, Ciska
  • 10 September 2012, 23:55

    Zapatrzone w siebie dusze...

    od Hares, Ciska, IceCherry
  • katjaa

    10 September 2012, 20:33

    piękny..

    od Kasandra48, Hares, Ciska