Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bonsai

Niekiedy
patrzysz na mnie bezradnie,
całkiem jak dziecko.

Jeszcze nie wiesz,
jak szybko zamyka usta
twoja niewinność

Zapuszczam korzenie,
nie wspominając słowem
o piargach.

Tak jest lepiej,
uwierz, w przestrzeniach pomiędzy,
krzewią się cienie.

Wiem, gdy będzie trzeba
przytniesz je nawet na bonsai
w łatwą zieloność.

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    29 January 2014, 13:58

    Niektórzy lubują się w bezkarności. Inni kochają kary. I tak w koło Macieju...... a macierzanki brak.
    Dzięki :)

  • 29 January 2014, 13:40

    Ale czy można hodować bonsai na pustyni Gobi , bezkarnie ?
    Niezwykle realnie zawieszone słowa w przestrzeni alegorii .
    Ściskają za gardło, dotykają tekstem .
    Pozdrawiam ;)

  • Gaia

    16 January 2014, 21:12

    Nicuję sobie
    w kaszkiet niebo ubieram
    i przymierzam z księżycowej strony
    a kamienie - jesiennieją

  • awatar

    16 January 2014, 15:22

    Cienie umierają stojąc - na piargach
    Z przestrzeni pomiędzy lecą jesienie.
    Kamienie umierają leżąc - w przestrzeni