Menu
Gildia Pióra na Patronite

okupiony

niech się chmurzy
byle tylko nie nocą
kiedy błądzę wzrokiem za tobą
zamykając usta tęsknocie
opuszkami na paciorkach różańca

ławicą gwiazd
każdy oddech mój łowisz
i nim zasnę
osierocone sny bierzesz w jasyr
a ja nie chcę ich oswobodzić

gdy noc zaciska dłoń na wskazówkach
odmawiając posłuszeństwa zegarom
powtarzam na palcach twoje imię
jak ostatnią modlitwę skazańca

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Malusia_035

    31 August 2015, 11:43

    nie da się przejść obojętnie koło Twoich wierszy M są przepiękne :))

    Pozdrawiam Serdecznie :)

  • giulietka

    31 August 2015, 11:36

    Obawiam się, że do tego mi ciągle daleko,
    ale pisząc zawsze mam nadzieję, że choć jeden z nich to przeczyta... ;)
    Dziękuję.

  • Adnachiel

    31 August 2015, 10:52

    Piszesz w języku aniołów, M.
    Przepięknie.

  • giulietka

    31 August 2015, 08:17

    Na pewno pamiętam Ciebie, Piotrze, a wiersze, cóż jest ich tu trochę, niemniej musiał mnie czymś zatrzymać i najważniejsze, że to "coś" w nim pozostało!
    ... miło Cię znów gościć:)

    Cris, to zaszczyt mieć wiernego Czytelnika, ja też lubię do Ciebie zaglądać, choć nie zawsze zostawiam ślady;)

    Miłego dnia, Kochani!

  • Cris

    30 August 2015, 13:39

    Czytam Cię zawsze ...uwielbiam Twoje wiersze.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • piotrmaj

    30 August 2015, 13:04

    Mi się Twój wiersz podoba:)
    A co do mojego wiersza to czytałaś je wszystkie, ale to było dawno temu.
    Ta stara wersja też tam jest.

  • giulietka

    30 August 2015, 12:33

    Też czasami myślę, że przesadzam, ale zapisuję tylko to, co mi coś w środku szepcze.Dziękuję za szczerość i obecność, miłego dnia Niki;)

  • nicola-57

    30 August 2015, 12:23

    "przepocony" metaforami? Może. Ale jakże piękne te metafory.
    tekst spójny, czytelny, wręcz doskonały. Musiałam to napisać.
    czy jestem wzruszona? TAK.
    pozdrawiam pięknie :)

  • giulietka

    30 August 2015, 12:21

    Dzięki, Mill... Choć nie nadążam za Tobą, ale lubię jak wszędzie Cię pełno;)

  • mill

    30 August 2015, 12:12

    ...pięknie M....;)