Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewierna

Nie boję się odchodzić
ani tego cienia
który dzień zostawi na twoich powiekach

Nie raz już widziałam
jak niebo umiera
kładąc zorzy rumieniec na kolanach nocy

Ona jest wierniejsza
niż najgłębsza rzeka

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    2 February 2012, 23:08

    Arturze...
    Piękno jest wszechobecne, ale też zbyt często niewidzialne...
    I tylko te momenty olśnienia pozwalają je dostrzec.

  • 2 February 2012, 22:58

    Czy jest choć w połowie tak piękna?
    Czy dostrzegłby ktoś jej urodę,
    gdyby nie takie słowa?
    Czy piekno nie jest w nas,
    kiedy na chwilę noc, czy dzień je zrodzą?

    Pozdrawiam :)

  • giulietka

    29 January 2012, 13:47

    ... brak słów, choć tyle przynosisz mi wzruszeń...
    Dziękuję A. ...
    ;)

  • 29 January 2012, 13:33

    w kroplach deszczu
    w bladym blasku latarni
    szukam wspomnień
    ulotnych chwil zatartych
    kiedyś przeżytych
    w ramionach twych

    nocy ciemna pozwól
    znaleźć ukojenie sercu
    co w blasku dnia
    cierpienie wypłakuje
    w ciszy strzaskanej duszy
    na ruinach świata
    który miał trwać wiecznie

    nocy cudowna
    przesłoń swym mrokiem
    obraz sprzed mych oczu
    zdjęć koloru sepii
    i daj zasnąć spokojem
    bez sennych wspomnień
    skrzydeł jej ramion

    w kroplach deszczu
    a może
    we łzach mych oczu ...

    M. ...

  • giulietka

    29 January 2012, 13:14

    Piękniej już chyba nie można... ;)
    Dziękuję:)

  • Adnachiel

    29 January 2012, 12:59

    Noc zawsze pamięta, spłakana jest wspomnieniem. W lusterkach jej łez oglądam duszy kadziło, co jak we mgle daleko zagubiona radość, w mgłach daleko zagubione szczęście.

    :)