Menu
Gildia Pióra na Patronite

PUNK CZYTAJĄCEGO KONOPNICKĄ

Nie będzie Niemiec pisał drogowskazów.
Nie będzie Francuz tej ziemi muzułmanił.
Nie będzie rudy wydawał poleconych rozkazów.
Cudak nie będzie nas ateizmem poił.

Polska to gdzie Odra, a po drugiej stronie Bug.
Pulsem tu Jezus i Matka nasza i Jego.
Bałtyk, a na południu Karpatów i Sudetów cud.
Naprawdę nie potrzebujemy już nikogo i niczego.

297 554 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!