Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gaiowisko*

nic nie wiem o niebie
tyle że błękitnieje w świetle

o polnych drogach już więcej
bo gadałam ze świerszczem
o brzemiennej pszenicy
upstrzonej chabrem i kąkolem

mówiłam też z sosnami
nieprawda że zadzierają głowy
prostują jedynie zdrewniałe ręce
by z oddechem objąć więcej

tu jeszcze pachnie świt
i nie czai się zmierzch
tylko czas figlarnie iskrzy
gwiazdom w oczy

więc siedzę
wspieram błękit

* tytuł insp. Fyrfle

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    23 July 2015, 13:40

    Tak. Chyba chciałabym być "zapachem"
    :)

  • onejka

    23 July 2015, 10:39

    Ach ! ten aromat ;)

  • Gaia

    23 July 2015, 10:17

    Miałam kiedyś lipę pod domem. Trzeba było ją wyciąć. Jednak nie dawało mi to spokoju, więc posadziłam dwie nowe - nieco dalej, by odpokutować. Już kwitną :)

  • onejka

    23 July 2015, 10:10

    Gaiowisko, nic tylko się rozsiąść i podziwiać, jak pod lipą u Jana K. :)

  • Gaia

    16 July 2015, 13:24

    Od samego słowa geometria można oszaleć. A co dopiero gdy jest szalona. Eh...

  • Gaia

    16 July 2015, 13:12

    Piotrek Ty rysujesz ;)
    Ale , że na wspak, to nie wiem.

  • Gaia

    16 July 2015, 11:54

    to idź.
    przecież wciąż stoi

  • Gaia

    16 July 2015, 11:48

    Też mam dziś ciężką Madziu, może to na deszcz :)

    Dodałaś dźwięk Elu i zapach :)

    Dzięki :)

  • Naja

    16 July 2015, 09:43

    Ależ pięknie wysłowione :-)

    Usłyszałam śpiew skowronka na polnej drodze... Poczułam zapach igliwia w lesie...

  • giulietka

    16 July 2015, 08:51

    i wspierasz moją ciężką dziś głowę;)
    piękna akwarela pt"przepych lata"