Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na Niby

(20.05.15 )

niby tak jakbyś przeszła miliony kroków
tysiące dróg
i martwy ciąg
państw nieopodal Kazachstanu
nogi odmawiają
i ten krzyk padołu
wiernie poszukujący go
w formie kamieni
i głazu
odbicia w lusterku
na przejściu w kartonach

Serce ci siwieje
zamiast krwi wino
uśmiechu żal
jego zapachu podarte zdjęcie
przy okazji przepalone mentolem

a w tle odgłosy azjatyckich jęków
nie obnażysz się bo otóż
nikt
nie dorówna
choć nie dorównuje
przenikasz

po co byliście sobie przeznaczeni ?

509 wyświetleń
9 tekstów
3 obserwujących
  • Deszcz

    21 December 2015, 16:08

    zaczytuję się...
    Mateusz, domagam się więcej Twojej twórczości ;)

  • Mateusz Nisztuk

    23 May 2015, 10:12

    Dziękuję Knieya :)