Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosna

Na wypłowiałej pozimowej niwie
Wśród poschniętej gęstwiny bladosmagławych modrzewi
Wyłoniła się
Zbielała delikatność
Pieczęć tryumfu nad królową śniegu.

Odwieczny ognik
Pstrzy się coraz mocniej

Wiosna?

409 wyświetleń
8 tekstów
0 obserwujących
  • Papużka

    16 March 2015, 21:26

    Ładny, podoba mi się słownictwo...

  • 16 March 2015, 19:28

    Kilka niesłonych łez
    na przeźroczystych oczach.
    Noc, co nieco później gwiazdy zapala.
    Ciepłe szepty wiecznego wędrowca
    Zbudzona na nowo
    kociej miłości pieśnią
    Wiosna!

    Zainspirowałeś mnie do napisania powyższego wiersza. Pozdrawiam!