Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyzwoleni

Nawet nie poczuli że
Dzieje im się krzywda
Otwarła im oczy piosenka
I w pełni świadomi uznali
Że nie będą już
Następną cegłą w murze
Stali się wolni
Choć nie rozumieli jeszcze
Co to oznacza
Podpowiedziano im
By robili co chcą
I tak oto ukradkiem
Podeptali swe człowieczeństwo
Poszarpali swe małżeństwa
Wydrapali jeszcze przed czasem
Własne dzieci
A i sami ginęli
Od prochów i wódy
Nie zdążyli się unieść
A już upadli

76 516 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!