Menu
Gildia Pióra na Patronite

naucz mnie latać

naucz mnie latać
bym mógł się wzbić
ponad to co tutaj
nad świat bez miłości
nienawiścią przeżarty

daj mi skrzydła
woskiem zlepione
bym mógł jak Ikar
uciec z więzienia
obiecuje ku słońcu nie szybować
by nie spaść jak on
w otchłań oceanu

pozwól poczuć
wolności zew
bez ciągłej gonitwy
o kawałek chleba
i uchylić niebiańskie drzwi
by dotknąć skrawek raju

naucz mnie latać
bo chodzić
już nie mam sił

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • scarletegoism

    28 December 2010, 10:12

    Delikatny, ładny.

  • awatar

    26 December 2010, 11:57

    szkoda, że wiersz nie jest tak ładny jak zakończenie, całość to takie gadanie bez pomysłu - pierwsza zwrotka okropna, druga - wszyscy znamy Ikar story /bez własnego pomysłu/, trzecia naiwna i nudna, pozdrawiam świątecznie