Menu
Gildia Pióra na Patronite

paszkwile pisane mile

na stepującego Jezusa!
krzyknąłby pewnie Jake Blues,
gdyby, doszedł do tych wniosków...

jaka szkoda, że nie jest to
krotochwilny czas dla
wierzacych w miłosć,
pokój,
sens pomocy chorym na AIDS w Afryce.
Jaka szkoda...
jakie szczęście, że pojąłem już,
jaki mamy czas...

dlatego,

Odrzucam już te rozterki!
i jak przystało na
rodzimą przebrzydłą świnie...
pisze paszkwile na swoich znajomych,
pisze w zaciszu czterech ścian,
pisze czule i mile !
pisze paszkwile.
Już mi jest tak Polsko i swojsko
tak czule, beztrosko i mile, piszę paszkwile.

6401 wyświetleń
62 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!