Menu
Gildia Pióra na Patronite

Narkotyk

Narkotyk

Jedno spojrzenie
Kilka gestów
Dotknięcie dłoni
Lekkie jak by od niechcenia
I już jestem twój
Zapach
Wyciągam dłoń, aby musnąć twoje włosy
Pragnę, aby usta mówiły do mnie nawet nieważne słowa
Tylko bądź
Ty to wszystko wiesz
I przychodzisz niesiona tajemnicy wiatrem
Patrzysz i zaczynasz taniec uwodzenia
Wszystko jak w teatrze
Sztuka podzielona na akty
Teraz wiem, że jestem jednocześnie widzem i aktorem
Kiedyś nie miałem pojęcia
A jednak działasz jak magnes
Jesteś moim narkotykiem
Silnie odurzającym
Pragnę być uzależniony

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 856 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • NieBoska

    23 November 2012, 13:19

    Piękny wiersz, urzeka ;)

  • gabaldon

    21 November 2012, 23:35

    Takie uzależnienie...bez środków ubocznych...
    Dobrze być w stanie...niekończącego się oszołomienia...

  • 21 November 2012, 23:27

    Tak myślę, że to już jest 'uzależnienie' - kolejny znakomity....

  • Aquarelle

    21 November 2012, 23:09

    Podobnie uważam jak Aguśka, dobry wiersz.

  • misiek45

    21 November 2012, 23:05

    Od takiego narkotyku fajnie jest się uzależnic.piękny wiersz-pozdrawiam:)