Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o wierszu

Napisać wiersz
Wiersz o wierszu
Tematyka, o wierszu
Nie o miłości,
Smutku i zazdrości
Smętnie piszecie drodzy pisarze, poeci, umysłowo chorzy wierszokleci

Za wesoło sklecacie wyimaginowane szczęścia
To przestarzałe i kategorycznie nudne
Pisać wciąż o czułości

Na słowo o "miłości"
Trup się łapie za głowę
I z braku waszej oryginalności
Zaczyna widzieć w grobowej ciemności

Ah... bo miłość taak piękna, szczera
Nie potrzebuję pośpiechu, ona się nie złości
Ah.... bo miłość nie szuka poklasku i ma czas
Jakże ona piękna! Jakże wy nie naiwni!

Tylko ślepcy wierzą w piękno miłości...
Nawet prawdziwa miłość nie ma litości
Wypruję cię z uczuć i wypłoszy radość z codzienności
Jest jak róża, piękna, choć zgubna, kolce wbija
Choć...jak można nie lubić miłości
Skoro leczy rany, które zadała

Wiersz o wierszu?
Wiersz o miłości?
Paranoją jest ją tak nienawidzić
A pragnąć...pragnąć, tak bestialsko
Jak można nie lubić miłości...

1035 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!