Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenia....

Namaluje cię pędzlem mych marzeń
Przyozdobię w serie pięknych zdarzeń
Ubiorę w sukienkę szczęściem zdobioną
Włosy rozpuszczone ze złota koroną

Zabiorą ze sobą do mojego świata
Gdzie będziemy na skrzydłach miłości latać
Ja dam ci to czego pragniesz dla siebie
Zrobię tak byś czuła się jak w niebie

Zbudujemy domek, taki mały z ogródkiem
W nim będziemy, radością i smutkiem
Ja dla ciebie mężem, Ty da mnie żoną
I zarodek, pocznie się z Ciebie i opuści łono

Pracować będziemy w ogródku na roli
Uprawiać w nas miłość do woli
Siać ja często miedzy nami
By kochać się każda porą, dniami i nocami

4134 wyświetlenia
25 tekstów
4 obserwujących
  • Queyk

    3 September 2013, 00:08

    dziękuję drogim Paniom za miłe zdanie, opinie i fiszki, chylę pokłony. Marek

  • agniecha1383

    1 September 2013, 17:07

    Pięknie:) Nic tylko po kolei... po kolei spełniać:)

  • 1 September 2013, 16:17

    I wszędzie, dokąd, obłąkany,
    Uciekał, gnany zmorą trwóg,
    Tam Jeździec ścigał go Miedziany
    I ciężko dudnił kopyt stuk.
    A. Puszkin
    Miłego dnia

  • misiek45

    1 September 2013, 13:48

    Piękny wiersz o marzeniach Marku aż chciało by się powiedziec jak piszą w bajkach:
    ...żyli długo i szczęśliwie...-pozdrawiam milutko na dzień dobry:)