Menu
Gildia Pióra na Patronite

Padlina

Na krańcu wszechświata gdzie myśl nie dociera
Brzuch ziemi się wije w rozkładzie otwiera
A jest to pradawna okrutna istota
O twarzy zmurszałej z rzygowin i błota
Od wieków nie żyje lecz wciąż nie umiera
Bezmyślne ciała trupów pożera
Zbłądzenie w zadumie w całości pożarte
Rozprute żywcem ze skóry obdarte
Pomruki ciche wydają przejęci
Z gardłem ściśniętym krwią zachłyśnięci
Z tych szeptów utkany jest krzyk dusz tysiąca
Lecz w czarnej nocy nie widać słońca
Co wszystkie te modły do końca wysłucha
Jest zaropiała macica starucha
Która pochłonie wszystko co żyje
Jazgot uciszy płacz echem odbije
Rozrasta się w bagno plugawej padliny
Brudu fetoru kwasów i śliny
A w brzuchu jej wielkim ciemna mogiła
Co nie ma końca zimna i zgniła
Krwią pluje jak gejzer kwasem trującym
Z oparów wnętrza lepkim gorącym
Nie oprzesz się pójdziesz do błota do piachu
Aby utonąć w jej rui zapachu
Łatwo cię zwabi i w szponach przytrzyma
Z daleka słodko pachnie padlina
Lecz prędzej czy później trafimy do niej
Jak zaślepieni nas także pochłonie

11 108 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • bilimalpka

    27 February 2015, 20:07

    W rzeczy samej, nie inaczej :D

  • Deszcz

    27 February 2015, 02:56

    Skoro nie podstęp, to ełowa moje ;)

  • bilimalpka

    27 February 2015, 02:08

    Może laryngolog się kłania? Jakieś problemy z powonieniem? ;)
    Nie ma żadnego podstępu, nie

  • Deszcz

    27 February 2015, 02:02

    Chwila... Czuję podstęp :D

  • bilimalpka

    27 February 2015, 02:00

    Zaraz, chwilka!! Jak to było??

    "Interpretacja należy do interpretującego, jeśli szczera- zgadzam sie i uznaję za słuszną... Nawet jeśli w ocenie negatywna ;)"
    Czyje to słowa??

  • Deszcz

    27 February 2015, 01:52

    Wiem... Czytam w myślach.
    Bądź między wierszami.
    Albo po prostu interpretuję ;)

  • bilimalpka

    27 February 2015, 01:47

    To właśnie miałem na myśli :D

  • Deszcz

    27 February 2015, 01:42

    Umiem... Ale po co? Za dużo tego. A można inaczej.

  • bilimalpka

    27 February 2015, 01:40

    Słowa nie tylko potrafią ranić...

  • Deszcz

    27 February 2015, 01:38

    Magia słowa ;)