Menu
Gildia Pióra na Patronite

To w Tobie kryją się siły...

Nadzieją napełnij serce,
Zaufaj własnym siłom.
Niech dróżki Twego życia
Już się nie wydają zawiłe.
Czerp energię od słońca,
Pogodę znajdź sam w sobie.
Niech życie Twe będzie gorące,
Niech siły się w Tobie odnowią.
Życie nie jest trudne,
To my je takim robimy.
Wydaje się czasami nudne,
Bo radości w nie nie wnosimy.
A przecież trudności zyciowe
Każdy spotyka na drodze.
Lecz po to człowiek żyje,
By walczyć o życie srodze!
Nasza życiowa droga
Nie może być różami usłana,
Więc idźmy z życiem w nogę,
Nie bójmy się jakiejś zmiany.
Wnieśmy w swe życie barwy,
Takie, jakie zechcemy.
Niech czas nie mija na darmo,
Bo życie jest jedno – to wiemy.
Powitajmy dzień z uśmiechem!
Bogu podziękujmy za wszystko.
Szukajmy we wszystkim pociechy
Niech niebo dziś będzie srebrzyste.
Bądźmy w swym życiu żołnierzem.
Nie idźmy miarowym krokiem.
Przecież czas nasze życie odmierza!
Bo życie nam przejdzie bokiem.
Zerwimy się do walki jak batalion,
A gdy będą jakieś trudności!
Poczujmy się jak ze stali!
Wszystko nam będzie znośne!
Chwyćmy dziś słońce w dłonie,
Niech da nam witalne siły!
Wszechświat nas od zła zasłoni!
I świat się wyda miły!
Gdy ludzie Ci rzucą kłody,
Bądź silnym przeciwnikiem.
Bo świat należy do silnych!
Powitaj dzień okrzykiem.
Tylko silni wytrwają,
Gdy jakieś będą rozstaje!
Dlatego się nigdy nie poddawaj!
Niech życie się pięknym wydaje!
To w Tobie się kryją siły.
To Ty je masz je w sobie odnaleźć.
Nikt za Ciebie życia nie przeżyje.
Bez tego życia nie będzie wcale!
Świat należy do silnych
Zgodnie z prawem natury!
Dlatego rzuć wyzwanie!
Pokonaj wszystkie mury!

5563 wyświetlenia
78 tekstów
3 obserwujących
  • Bogini Twa!

    19 August 2015, 18:09

    Dziękuj Malusia!Zmieniłam nastawienie do zycia, patrzę pozytywnie na wszystko i Wam to chcę przekazać!

  • Malusia_035

    18 August 2015, 13:34

    Jolu zawsze jak zaglądam do ciebie dostaje takiego pozytywnego kopa :)) Raduje mnie to :)))

    Piękny wiersz Pozdrawiam Cieplutko :))*

  • Bogini Twa!

    16 August 2015, 22:28

    Dziękuję, Mario! Pozdrawiam serdecznie!

  • miramija

    16 August 2015, 21:49

    Zgadzam się z przesłaniem, jak najbardziej :) pozdrawiam