Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będąc na dnie

Na dnie
szklanej butelki
siedzę ja
smutku bąbelki.
Wewnątrz kipiący
cytryny smak
skrywa nastrój
wykrzywia twarz.

Na dnie
tekturowego pudełka
odpoczywam ja
przeszłości mgiełka.
Wśród sterty
pożółkłych papierów
zbieram kurz
wspomnień wielu.

Na dnie
olchowej szuflady
tańczą myśli,
nieszczerych rady.
Pośród kolorowych
zszywek, spinaczy
maskujących szarość
moich rozpaczy.

I będąc tam
na dnie
łapczywie, zachłannie
ukrywam się.
I nie chcąc
niczyjej pomocy
zmieniam miejsca
od rana do nocy.

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • Myffa90

    28 July 2010, 13:10

    Dziękuję:)
    Pozdrawiam wszystkich.

  • Piłkareczka*

    28 July 2010, 07:52

    Bardzo dobry ! :) +

  • Paticzek_84

    28 July 2010, 05:20

    Wśród sterty pożółkłych papierów
    zbieram kurz wspomnień wielu...- piękne wersy, trafne przenośnie, lekko się czyta. Wiersz bardzo mi się podobał.

    Cieplutko pozdrawiam:)

  • 28 July 2010, 01:28

    Świetny wiersz ((:
    +

  • 28 July 2010, 00:38

    Noc się dopiero rozpoczyna... Ale dziękuję i nawzajem..

  • Myffa90

    28 July 2010, 00:32

    No tak, zgadza się.
    Jakby się dopatrzeć to ja widzę niedociągnięcia.
    Może kiedyś to dopracuję.
    Dobrej nocy!:)

  • 28 July 2010, 00:29

    Najcenniejsze są opinie negatywne, lecz takowych w twym wierszu niema, bo nawet jak bym chciał to bym nie znalazł...

  • Myffa90

    28 July 2010, 00:25

    Dziękuję ślicznie.
    Ciepłe opinie są o wiele cenniejsze niż zielone plusiki.
    Pozdrawiam i ja.

  • 28 July 2010, 00:19

    Podoba mi się twój wiersz, jest dobry, a już nie długo będzie o jeden plus więcej na twym kącie
    Pozdrawiam