Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad moim domem mrok zawieszony
I wieczór otulił już cały świat,
Zaraz nadejdziesz tu z którejś strony
Trzymając w dłoni pachnący kwiat.
Zapukasz cicho do drzwi drewnianych,
Tak cicho, jakby zaszumiał wiatr.
Już przez korytarz do Ciebie płynę,
Nie znam znów czasu, nie liczę lat.
Stoisz bez słowa i ja w milczeniu
Cisza dźwięcząca wkoło nas trwa.
Nagle w milczeniu dłoń mą ujmujesz,
Całujesz czule, cofnął się czas.
Wiatr gra za oknem piosenkę naszą,
Ogień w kominku i kwiat w wazonie…
I płonie serce wspomnieniem życia,
Gdzie nasze razem złączone dłonie.

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    19 November 2012, 10:49

    Piotrze bardzo się cieszę, że tak uważasz. Cenne dla mnie są Twoje słowa.
    Pozdrawiam.

  • marka

    18 November 2012, 19:19

    Poezja Druhno.

  • Nutka67

    14 November 2012, 21:11

    Bardzo dziękuję Natalio.
    Pozdrawiam wieczorowo.