Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rezurekcje

Nabożeństwa życia dylematy
z czystym sumieniem czy przekonania kazamaty.

Gdzie dziś On króluje,
gdzie zbiera on chwałę
gdzie jest stwórca Bogiem zwany.

W odchłaniach Watykanu tajne akta leżą
czekają, aż inni prawdą je sponiewierzą.
Ołtarze - oddechem złota o koronę wołają
ostatnim groszem biednych sponiewierają.

Czyś Ty o Panie dziś na krzyżu tego właśnie wołasz
czy krew Twa nie jest temu dziś winna ?

Wybacz mi Boże bluźnierstwa wizji kościoła wykrzyknikiem,
chcę krzyczeć - to moim wynikiem.
Dziś święto Twe pieniądzem pachnie
pasterze, spowiedź , komunia - nie na poważnie.

Religia wiarą dziś nie bywa
to co w mym sercu - Bóg wie i odkrywa.

Ernest Dominik Łuszczek
Przyborów 31.03.2018

Spokojnych i radosnych świąt Wszystkim.

99 874 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
  • fyrfle

    1 April 2018, 11:24

    Czapka z głowy . Pozdrawiam.