Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z celi...

Myślę co robi, myślę jak się czuje
Może cząstkę siebie dla mnie rezerwuje...
...
Przypominam spacer po "Jasnych Błoniach"
Kroczyliśmy szczęśliwi, trzymając szczęście w dłoniach
,,,
Ręce Nasze są mocno splecione
A dusze i umysły ku sobie nastawione
,,,
Takie szczęście spotyka się raz w życiu
Nie można się go bać i trzymać w ukryciu
,,,
Szczęście też trzeba wspólnie pielęgnować
Bo na przyszłość można coś pięknego wyhodować
,,,
Z doświadczenia wiem i mam wyrobione zdanie
Że będąc w niewoli jest to ciężkie zadanie
,,,
Żyjąc za murem i będąc w rozterce
Wiem już dla kogo bije moje serce...
J.

4571 wyświetleń
31 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!