Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nalot i przelewanie boczne

Mózg operacji
Brunon K
jest w areszcie
świat usłyszał o nim wreszcie

Chciał wysadzić sejm
jak islamski terrorysta
a uczony z niego człowiek
- chemik -
mówi telewizja

Pociągnie za sobą naśladowców
jak Jurand ruszający do boju
chcąc robić porządek
w ukochanym kraju

Brunon K
to radykalista
teraz będzie krzyczeć
jak ktoś go w celi wykorzysta

Tylko dlaczego jego aresztowali?
przecież co drugi Polak deklaruje
że kiedyś sejm wysadzi

marka 21 11 2012

128 159 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • misiek45

    22 November 2012, 16:12

    Widzę Piotrze że jesteś na bieżąco,fajny wiersz-pozdrawiam;)

  • awatar

    22 November 2012, 13:29

    intryguje mnie ten sejm
    z trotylem bez czołgu nie podjedziesz, nie podejdziesz bliżej 150m
    chyba, że wlecisz na urwanych skrzydłach TU-154M
    a agenci wstrząśnięci nie zmieszani, Rudego Bruno dowieźć nie zdążyli
    pozdr.