Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoja sprawa

możesz wierzyć albo nie
cierpieć marzyć nie przestawać
szukać szczęścia i we mgle
nowe mury sobie stawiać

albo na swej nowej drodze
do doskonałości dążyć
nie osądzać się tak srodze
wciąż tak wiele możesz przeżyć

otwórz oczy trochę szerzej
nowe załóż okulary
trzymaj ludzi nieco bliżej
przywróć w nich choć trochę wiary

krzywdy schowaj do pudełka
zakop jak najgłębiej w ziemi
pomyśl sobie że udręka
tylko w gorsze wszystko zmieni

nazwij szczęściem każde jutro
wczoraj wyrzuć hen za siebie
pomyśl sobie że to ważne
zawsze wszędzie walcz o siebie

7962 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
  • RoxyRox

    6 June 2014, 23:05

    Bardzo dobry przekaz, ciekawie oddany :)

  • iwka342

    6 June 2014, 21:50

    dziękuję pozdrawiam

  • krysta

    6 June 2014, 21:46

    ciekawy wiersz...
    prawda
    ''...zawsze wszędzie walcz o siebie''
    pozdrawiam :)