Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiersz o szczęściu

mówią mi wciąż
bym coś pogodnego napisał
o kwiatach polnych
w słonecznych promieniach
kolorami się skrzących
i wesołym ptaków śpiewie
wśród liści zieleni

powiadają że nie wszystko jest szare
i są chwile uśmiechem znaczone
gdy muzyką szum fal
i krzyk mew nad głową krążących
scenografią zaś
zachód słońca za morza horyzontem

oglądam te wszystkie cuda natury
kolorami tęczy znaczone
i wciąż słów znaleźć nie umiem

spoglądam na dziecko
w piaskownicy się bawiące
na buzię w niewinny uśmiech ubrane
i wiem że cokolwiek napiszę
nie powiem o szczęściu tego
co ono bez słów
powiedziało mi swymi
roześmianymi oczami

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 31 May 2011, 21:45

    dziękuję za miłe słowa ...:)))

  • giulietka

    31 May 2011, 20:21

    Szczęście nie potrzebuje naszych słów
    tylko jednego spojrzenia
    Smutek
    gdy oczy w ziemię utkwione
    wylewa się z serca
    spływając na ziemię
    słowem

    Piękny wiersz, niesamowicie ważne przesłanie.
    Adasiu, pozdrawiam ciepło:)