Menu
Gildia Pióra na Patronite

SPÓJRZ PROSZĘ W ME OCZY

Moje oczy są ponoć szczęśliwe
W moich oczach ponoć nie ma żałości i złości
Lecz co jest ??
Ukryta otchłań namiętności ?
Patrząc mi w oczy nie ujrzysz w nich miłości ani nicości
Co ujrzysz ?
Obojętność na ludzkie troski ??
A może tak po prostu spójrz głębiej
I dojrzyj ich pełnie radości ?
Czy samotności ?
Wiec spójrz sam proszę bardziej i pilniej
A potem powiedz
Mi czy to są oczy pełne miłości ??
Więc jakie są moje oczy ?
Pełne miłości czy zgrozy ?
A może w mych oczach jest lęk
I strach się w nich mieści ?
Może potrzebna mi miłość
Albo choć pomocna dłoń czyjaś ?
Lub choć odrobina zrozumienia ?
westchnienia , radości ?
Czy znajdę miłość ?
Czy znajdę prawdziwą przyjaźń ?
Czy będę nieść radość ?
Kiedyś na pewno
Choć nie wiem kiedy
Wiem jedno
KIEDYŚ NA PEWNO
Lecz niech cię nie zmyli
Mych oczu blask ciepły
One mogą okazać się kluczem
Do Bram Piekielnych
Więc proszę uważaj na siebie
I nie patrz się głębiej
Nie ufaj mym oczom one mogą cię zranić
Zapamiętaj mą radę
Uważaj !
Nie zapatrz się
W MYCH OCZU GŁĘBIĘ
Nigdy nie mów że kochasz
Sam wiesz prawda jest inna
Miłości nie ma miłość to ściema
Istnieją tylko głupie zauroczenia
Więc proszę daj spokój
I tak kiedyś ci przejdzie .

16 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących