Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje marzenie jest proste w swej postaci.

Chciałabym...
...móc się codziennie budzić z uśmiechem,
...każdego dnia mieć powód do radości,
...w dzień czuć spokój i bezpieczeństwo,
...mieć parę słonecznych (ale nie różowych) okularów,
...wieczorem wracać do przytulnego zakątka,
...zasypiać otulona ciepłem i śnić, że...
...nie jest to sen.

Mieć taką codzienność...
...która rozpala i daje nadzieję,
...otacza dobrem i wita czułym gestem,
...tuli promieniami słońca
...i chroni warstwą błękitnych chmur.

To moje marzenie, które nie jest wcale takie proste.

24 602 wyświetlenia
214 tekstów
73 obserwujących
  • 11 May 2016, 15:32

    Twoje marzenia, przypominają mi trochę "list do świata ".
    Bardzo mi się spodobała forma i szczerość wypowiedzi.
    Chcesz poprostu normalne żyć, w normalnym świecie.
    Codzienność nie może ciągle weryfikować Twoich oczekiwań, od życia, od siebie. To nie takie trudne zapanować nad tym :).

  • Marie

    11 May 2016, 14:31

    Dlaczego nie jest proste?
    Bo codzienność weryfikuje takie oczekiwania.
    Ale nadal takie marzenie. ..to moje marzenie.

  • 10 May 2016, 23:51

    Dlaczego?

  • Marie

    10 May 2016, 22:45

    Dziękuję.

  • krysta

    10 May 2016, 22:07

    dopiszę jeszcze, że ładnie...

  • krysta

    10 May 2016, 21:54

    życzę by te promyki słońca tuliły Cię... :)