Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Przyjaźni...

Moja Przyjaźni nie pytaj czy jeszcze jestem
gdy witam Cię słowem „ tęskniłem”
i podaję swoją dłoń na powitanie
gdy inni unikają dotyku…

Nie boję się Twojej choroby…
bo skory Ty ją zaakceptowałeś
i próbujesz godnie z nią żyć…
Stanę obok i będę trwał z Tobą…

Gdy przyjdzie nam iść, pójdę
dokądkolwiek ta droga nas zawiedzie…
Nie boję się murów ludzkiego strachu,
jakie często przed nami postawią…

I nie dam się przekonać złym ludziom
że to już nie ma sensu…
Wszystko ma sens dopóki serce bije…
i jest ktoś dla kogo jesteś ważny…

Nawet, gdy spotkam miłość
nie odepchnę Cię Moja Przyjaźni…
Bo miłość nie niszczy przyjaźni
miłość ją wzbogaca radością…

A teraz już nie bój się, zmruż oczy…zaśnij…
czując swoją dłoń w mojej dłoni…
Ja będę czuwał nad Tobą…będę obok…
Do ostatniej krainy…

190 785 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Bryzeidaa

    2 March 2011, 03:36

    Wyznanie... zapewnienie... udowodnienie... a może subtelne wspomnienie o tym , że jesteś obok... , że nie znikniesz nawet gdy inni znikają...
    ( gdybym mogła postawiłabym plus- jeszcze nie mogę :)
    Pozdrawiam Cię serdecznie

  • giulietka

    1 March 2011, 16:44

    Gerardzie, zapaliłeś świeczki łez wzruszenia w moim sercu...
    Do ostatniej krainy...
    Nieziemsko piękny hymn Przyjaźni!

  • Sol 8

    1 March 2011, 16:28

    Jestem pełna podziwu :)

  • Irracja

    1 March 2011, 11:31

    ... nic http://www.cytaty.info/mysl/niezadajprzyjacielu/1 ">lepszego nie przyszło mi do głowy... pomiń pierwszy wers...